Zoete aardappel stamppot met tomaat en kip (4 pers)

Luuk de Ruiter | december 8, 2023

Zoete aardappel stamppot met tomaat en kip (4 pers)
  1. Schil en snijd 1 kg zoete aardappel. Doe deze samen met 300 gram boerenkool, snuf zout, 1 bouillon blokje in een pan en kook in ruim water in circa 20 minuten gaar.
  2. Giet het vocht er vervolgens vanaf, stamp tot puree en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schep er 100 gram tomaten (fijn gesneden), 350 gram gerookte kip, 80 gram feta en 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden doorheen. ⁠

Voedingswaarde p.p.: 396 kcal – 29,3 gram eiwit – 7,3 gram vet – 48,8 gram koolhydraten

Wil je zelf een stamppot recept gezonder maken? Hieronder een aantal tips:

  • Gebruik magere of halfvolle melk of zelfs water i.p.v. volvette melk of boter.
  • Gebruik minder vlees of kies voor andere, minder vetrijke, soort vlees (bijv. gerookte kip, ham, tartaar) of kies voor vis of vegetarisch.
  • Gebruik minder/geen jus.
  • Maak een stamppot op smaak met kruiden, sambal of een klein beetje mosterd.
  • Indien je minder koolhydraten wilt eten, kan je kiezen om de aardappelen te vervangen door pompoen, knolselderij, pastinaak of bloemkool.

Sharing is Caring: